logo

Maak het verschil met jouw ervaring

Bij de Buurtcoöperatie zetten we jouw kennis en levenservaring in om anderen te helpen. Als begeleider bied je praktische ondersteuning én een luisterend oor, op een flexibele manier die bij jou past. Zo draag je bij aan een sterkere buurt – en verdien je er iets moois bij.

Edward op stal aan het begeleiden

Wat kun jij betekenen?

Jouw levenservaring en vaardigheden zijn van grote waarde. Alles wat je in je werk en leven hebt geleerd – van organiseren en communiceren tot zorgen en oplossen – kun je inzetten om een ander te helpen. Of je nu iemand begeleidt naar een afspraak, helpt met administratie of digitale vragen beantwoordt, jouw bijdrage maakt het verschil. Je werkt altijd samen met ervaren zorgprofessionals, zodat je er nooit alleen voor staat.

In mijn werk als HR-manager was ik altijd bezig met het ondersteunen van mensen. Nu help ik iemand met praktische zaken zoals post doornemen, een formulier invullen of het plannen van afspraken. Voor mij is het een kleine moeite, maar voor hen maakt het een wereld van verschil.

Martin profiel foto
Martin
Voormalig HR manager

Je hebt alles in huis om iets voor een ander te betekenen

Je hebt mensenkennis en kunt goed communiceren
Je denkt en werkt op MBO4-niveau
Je bent 10 tot 16 uur per week beschikbaar
Je kunt je inleven, maar ook grenzen stellen
Dit is een bijverdienste, geen hoofdinkomen

Veel gestelde vragen

Als lid van de Buurtcoöperatie val je onder de fiscale regeling voor pseudo-werknemerschap. Dit betekent dat je kunt bijverdienen zonder een formele dienstbetrekking of ondernemerschap. De Buurtcoöperatie houdt loonbelasting en de bijdrage Zorgverzekeringswet in, maar je hebt geen recht op doorbetaling bij ziekte of andere werknemersverzekeringen. De regeling is fiscaal voordelig: je kunt afzien van pensioenafdracht en bepaalde onbelaste vergoedingen ontvangen, waardoor je netto meer overhoudt.
De zorginstelling waarvoor we werken is altijd zorginhoudelijk eindverantwoordelijk. De cliënt staat onder zorg van de instelling, niet van de Buurtcoöperatie. Gaat er per ongeluk iets mis, zoals het omstoten van een dure vaas of andere schade? De Buurtcoöperatie heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die dit dekt. Let op: bij ziekte ontvang je geen doorbetaling.
De zorggerelateerde kennis die je als lid van de Buurtcoöperatie nodig hebt, wordt aangeboden via Stichting Collegereeks, een onafhankelijk platform voor deskundigheidsbevordering in de zorg. Daarnaast maken we waar mogelijk gebruik van de scholingsprogramma’s van de zorginstellingen waarmee we samenwerken. Denk aan trainingen zoals medicatieveiligheid, omgaan met agressie en andere relevante thema’s.
Als lid van de Buurtcoöperatie werk je gemiddeld 10 tot 16 uur per week. Je kiest zelf hoe je deze uren invult, afhankelijk van je beschikbaarheid en de behoefte van de cliënt.
Je werkt samen met professionals binnen de zorginstelling én met andere leden van de Buurtcoöperatie. Je ontmoet je Buurtcoöperatie-collega’s tijdens je werk, maar ook bij trainingen, workshops en colleges.

Zo doe je mee

Wil jij jouw ervaring inzetten om iemand te helpen? Meedoen is eenvoudig. Na je aanmelding nemen we contact met je op voor een kennismaking. We bespreken jouw achtergrond, interesses en hoeveel tijd je beschikbaar hebt. Vervolgens koppelen we je aan iemand die jouw steun goed kan gebruiken. Je gaat aan de slag op een manier die bij jou past, altijd met de ondersteuning van een zorgprofessional. Zo kun je met vertrouwen en op jouw eigen tempo van betekenis zijn.

Partners

Contact